Uitvaarten Antwerpen (BE)

Naast ons uitvaartwerk in Nederland vanuit Alblasserdam, verzorgen wij ook uitvaarten (begrafenissen en crematies) in Antwerpen (BE). Nieko is in Nederland blijven wonen, maar Jan woont al weer een heel aantal jaren in Antwerpen, is organist in de Sint-Walburgiskerk, en heeft hier een vrienden-/kennissenkring opgebouwd. (Met name Nederlanders die wonen in Antwerpen of elders in België, en die hun eigen uitvaartgewoonten aan willen houden, kunnen wij van dienst zijn).

Dat een Hollandse uitvaartonderneming ook actief kan zijn in Antwerpen, komt niet vaak voor. Toch is dit voor ons werkelijkheid geworden. Evenals in Nederland doen we ook hier in Antwerpen (en omgeving) in alle rust ons werk. Er zijn geen standaardprocedures, maar wij adviseren op maat en begeleiden op een ongedwongen en betrokken wijze.

Thuisopbaring: Nabestaanden kunnen natuurlijk altijd kiezen om een overledene in het mortuarium van een ziekenhuis te laten, zodat ook het groeten daar plaatsvindt. De overledene kan daar blijven tot kort voor de uitvaart. Zelf zijn wij voorstander van een thuisopbaring, iets wat in tegenstelling tot Nederland, hier veel minder bekend is, en daarom ook veel minder toegepast. Alle benodigde materialen hebben wij om op een heel discrete manier een thuisopbaring (in de kist, of op bed) te realiseren.

Opbaring in Centrum De Herberg: Als thuisopbaring niet kan, en een funerarium niet wenselijk is, maken we gebruik van de mogelijkheid om in Centrum De Herberg (Beatrijslaan 32, Antwerpen LO) de opbaring te doen.

Antw opbaar kamer 2    Antw zaaltje Herberg

Vanuit Antwerpen naar Nederland: Wij verzorgen ook uitvaarten voor een overledene die in Antwerpen heeft gewoond, maar van wie het een wens was om terug in Nederland begraven of gecremeerd te worden.

Antw rouwauto 11

Alhoewel we ons in Antwerpen (en omgeving) in eerste instantie richten op de burgerlijke uitvaarten, worden wij natuurlijk ook voor kerkelijke uitvaarten gecontacteerd.

Antw Annakerk